Zapiekanka twarogowa

1 listopada 2017,
dodał: beautymarisa
Artykuł zewnętrzny
  • 25 dag makaronu wstążki
  • 4 jajka
  • 15 dag cukru pudru
  • łyżeczka aromatu waniliowego
  • skórka starta z cytryny
  • sok z cytryny
  • 50 dag twarogu
  • 25 dag śmietany 18%
  • 125 ml mleka
  • 10 dag rodzynek
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka oleju
  1. Makaron gotuję na półtwardo w lekko osolonej wodzie. Przelewam na sicie zimną wodą, żeby się nie posklejał.
  2. Twaróg mielę. Ubijam całe jajka z cukrem, dodaję esencję waniliową, skórkę, sok, ser, śmietanę i mleko. Mieszam wszystko z makaronem i rodzynkami.
  3. Naczynie żaroodporne smaruję olejem. Napełniam masą i piekę 60 minut w 180 st. C. Wierzch posypuję cynamonem.

file1509546718



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...