Zapiekanka szpinakowo-pomidorowa

2 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka szpinaku mrożonego

25 dag.sera żółtego
5 łyżek śmietany
2 pomidory
ząbek czosnku

oregano
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego śmietanę, roztarty ząbek czosnku,mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dzielimy na dwie części. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy jedną część szpinaku. Następnie układamy pokrojone w ćwiartki pomidory,a na nie kładziemy pozostały szpinak. Posypujemy startym żółtym serem i oregano. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....