Zapiekanka szpinakowo-pomidorowa

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka szpinaku mrożonego

25 dag.sera żółtego
5 łyżek śmietany
2 pomidory
ząbek czosnku

oregano
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego śmietanę, roztarty ząbek czosnku,mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dzielimy na dwie części. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy jedną część szpinaku. Następnie układamy pokrojone w ćwiartki pomidory,a na nie kładziemy pozostały szpinak. Posypujemy startym żółtym serem i oregano. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 10 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...