Zapiekanka szpinakowo-pomidorowa

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 paczka szpinaku mrożonego

25 dag.sera żółtego
5 łyżek śmietany
2 pomidory
ząbek czosnku

oregano
sól
pieprz

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego śmietanę, roztarty ząbek czosnku,mieszamy i zagotowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Masę dzielimy na dwie części. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy jedną część szpinaku. Następnie układamy pokrojone w ćwiartki pomidory,a na nie kładziemy pozostały szpinak. Posypujemy startym żółtym serem i oregano. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni ok 10 minut.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz