Zapiekanka owocowa

29 sierpnia 2012, dodał: Gąsiorowska
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
3 dojrzałe nektarynki
40 dkg jeżyn
łyżeczka masła
3 łyżki cukru
na bezę kokosową: 4 białka, 4 łyżki cukru, 10 dkg wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Nektarynki naciąć, zalać wrzątkiem. Po chwili przelać zimną wodą, obrać ze skóry, usunąć pestki, pokroić w cząstki. Jeżyny przebrać i opłukać Nagrzać piekarnik do 200 stopni. W kwadratowym naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym masłem. Rozłożyć w nim owoce, posypać cukrem i przykryć masą kokosową przygotowaną następująco: do ubitych na sztywną pianę białek dodać cukier i wiórki kokosowe ciągle mieszając. Można też dodać zamiennie posiekane orzechy laskowe lub płatki migdałów
Zapiekać ok. 15 min., podawać na ciepło.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.