Zapiekane płotki w warzywach

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 8 tuszek płotki
  • 4 marchewki
  • 1 cytryna
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz biały,bazylia,słodka papryka,koperek,curry
  • olej

PRZYGOTOWANIE:

Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w piekarniku około 25 minut.

file1351529281



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...