Zapiekane płotki w warzywach

29 października 2012, dodał: Marta11986
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

  • 8 tuszek płotki
  • 4 marchewki
  • 1 cytryna
  • 2 korzenie pietruszki
  • natka pietruszki
  • sól,pieprz biały,bazylia,słodka papryka,koperek,curry
  • olej

PRZYGOTOWANIE:

Tuszki płotek opłukać i oczyścić z łusek.Przemyć ponownie.Ponacinać tuszki.Obsypać solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny, odstawić na chwilkę.Marchewki i pietruszkę obrać i obgotować.Pokroić na paseczki.Blachę wyłożyć folią ,wlać olej i poukładać płotki.Do każdej naciętej ryby włożyć plaster cytryny,marchewkę oraz pietruszkę.Przyprawić bazylią,słodką papryką,koperkiem oraz curry.Na wierzch ułożyć natkę pietruszki oraz kawałki marchewki i cytryny.Piec w  piekarniku około 25 minut.

file1351529281



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D