zapiekane nadziewane bułeczki

19 marca 2010,
dodał: Marta
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

4 bułki

3 kiełbaski bawarskie

1 słoiczek smażonych papryk

1 garść oliwek

3 ząbki czosnku

1 mozzarella

Sposób przygotowania:

  1. z bułek ścinamy wierzch, wydrążamy środek
  2. papryki kroimy w kostkę, oliwki na pół, kiełbaski w grube plasterki
  3. czosnek obieramy i  obsmażamy na rumiano, kroimy w grube plasterki
  4. składniki mieszamy, faszerujemy nimi bułki,
  5. mozzarelle kroimy w cztery plastry układamy na każdej bułce,
  6. wkładamy bułeczki do piekarnika rozgrzanego do180 stopni celcjusza na 10 min.

file1268988799



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...