Zapiekane bułeczki z keczupem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
0,5 kg pieczarek
2 duże cebule
0,5 kostki margaryny
30 dag kiełbasy
vegeta, pieprz
20 dag sera żółtego
5 bułek
pomidor
papryka czerwona
przyprawa do zapiekanek
keczup Pudliszki
Przygotowanie:
Margarynę roztopić, dodać pokrojoną cebulę i smażyć na złoto. Dodać pokrojoną kiełbasę , dusić, a następnie dodać umyte i pokrojone pieczarki. Podlać odrobiną wody, dodać przyprawy i dusić, aż do odparowania wody. Bułki przekroić na pół, ułożyć na formie rozłożyć na nich farsz,. Dodać po plasterku pomidora, posypać startym żółtym serem i pokrojoną drobno papryką. Posypać przyprawą do zapiekanek , włożyć do piekarnika i zapiekać przez 15 min. Podawać z keczupem.