Zapiekane białe kiełbaski w sosie czosnkowym

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.surowej białej kiełbasy

4 ząbki czosnku

5 łyżek oleju

łyżka octu balsamicznego

pieprz

ziele angielskie

szczypta majeranku

Przygotowanie:

Kiełbasę włożyć do garnka,zalać wodą  tak, by przykryła kiełbasę i zagotować.Następnie ostudzić i lekko ponacinać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Każdą kiełbaskę posypać obranym i drobniutko  posiekanym  czosnkiem. Następnie zrobić sos; ocet wymieszać z olejem, dodać majeranek zmiażdżone ziele angielskie, ponownie wymieszać i przygotowanym sosem polać kiełbaski. Doprawić do smaku pieprzem i zapiekać w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...