Zapiekane białe kiełbaski w sosie czosnkowym

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.surowej białej kiełbasy

4 ząbki czosnku

5 łyżek oleju

łyżka octu balsamicznego

pieprz

ziele angielskie

szczypta majeranku

Przygotowanie:

Kiełbasę włożyć do garnka,zalać wodą  tak, by przykryła kiełbasę i zagotować.Następnie ostudzić i lekko ponacinać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Każdą kiełbaskę posypać obranym i drobniutko  posiekanym  czosnkiem. Następnie zrobić sos; ocet wymieszać z olejem, dodać majeranek zmiażdżone ziele angielskie, ponownie wymieszać i przygotowanym sosem polać kiełbaski. Doprawić do smaku pieprzem i zapiekać w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...