Zapiekane białe kiełbaski w sosie czosnkowym

3 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.surowej białej kiełbasy

4 ząbki czosnku

5 łyżek oleju

łyżka octu balsamicznego

pieprz

ziele angielskie

szczypta majeranku

Przygotowanie:

Kiełbasę włożyć do garnka,zalać wodą  tak, by przykryła kiełbasę i zagotować.Następnie ostudzić i lekko ponacinać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Każdą kiełbaskę posypać obranym i drobniutko  posiekanym  czosnkiem. Następnie zrobić sos; ocet wymieszać z olejem, dodać majeranek zmiażdżone ziele angielskie, ponownie wymieszać i przygotowanym sosem polać kiełbaski. Doprawić do smaku pieprzem i zapiekać w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 190 stopni.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Konferencje w Hotelu
Chyba coraz mniej takich wydarzeń, firmy już nie inwestują w eventy tak jak kiedyś...
Prezent dla rodziców
Teraz nie ma już tego zwyczaju, mlodzi chcą tylko dla siebie wszystko...
Meningokoki
Jednak szczepienia zmniejszyły śmiertelność wśród dzieci....
Ptak Outlet
Bo każdy ma już tyle ciuchów w domu, że bez sensu kupować kolejne....