Zapiekane bakłażany na ostro
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 szklanki ugotowanej kaszy
4 bakłażany
4 papryki czerwone
2 papryczki chili
4 ząbki czosnku
2 cebule
sól
pieprz
olej
łyżeczka ostrej papryki w proszku
Przygotowanie:
Cebule i czosnek obrać i posiekać.Papryki i papryczki oczyścić z gniazd nasiennych i drobno pokroić.Wszystko wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i smażyć na wolnym ogniu przez 10 minut.Następnie wymieszać z ugotowaną kaszą i doprawić do smaku.Bakłażany przeciąć wzdłuż u wydrążyć.Połówki podsmażyć lekko na patelni i napełnić je farszem.Następnie przełożyć do szklanego naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i zapiekać 15 min ut w temp.180 stopni.Podawać na gorąco.