Zapiekane bakłażany na ostro

19 września 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szklanki ugotowanej kaszy

4 bakłażany

4 papryki czerwone

2 papryczki chili

4 ząbki czosnku

2 cebule

sól

pieprz

olej

łyżeczka ostrej papryki w proszku

Przygotowanie:

Cebule i czosnek obrać i posiekać.Papryki i papryczki  oczyścić z gniazd nasiennych i drobno pokroić.Wszystko wrzucić na patelnię na rozgrzany olej i smażyć na wolnym ogniu przez 10 minut.Następnie wymieszać z ugotowaną kaszą i doprawić do smaku.Bakłażany przeciąć wzdłuż u wydrążyć.Połówki podsmażyć lekko na patelni i napełnić je farszem.Następnie przełożyć do szklanego naczynia żaroodpornego posmarowanego olejem i zapiekać 15 min ut w temp.180 stopni.Podawać na gorąco.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz