Zapiekana papryka faszerowana

2 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

5 sztuk czerwonej papryki

25dag.ryżu

25 dag.wieprzowego mięsa mielonego

papryczka chilli

2 ząbki czosnku

1 cebula

szklanka bulionu

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju,dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili,  mięso, przyprawić do smaku i usmażyć na oleju. Ryż ugotować na sypko.Dodać do mięsa i wymieszać. Papryki przekroić tak aby od góry została czapeczka ok. 1 cm długości, usunąć nasiona. Do środka nakładać  farsz i przykryć odkrojoną wierzchnią częścią papryki . Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i zapiekać 40 minut w temp. 180 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...