Zapiekana papryka faszerowana

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

5 sztuk czerwonej papryki

25dag.ryżu

25 dag.wieprzowego mięsa mielonego

papryczka chilli

2 ząbki czosnku

1 cebula

szklanka bulionu

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju,dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili,  mięso, przyprawić do smaku i usmażyć na oleju. Ryż ugotować na sypko.Dodać do mięsa i wymieszać. Papryki przekroić tak aby od góry została czapeczka ok. 1 cm długości, usunąć nasiona. Do środka nakładać  farsz i przykryć odkrojoną wierzchnią częścią papryki . Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i zapiekać 40 minut w temp. 180 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...