Zapiekana papryka faszerowana

2 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

5 sztuk czerwonej papryki

25dag.ryżu

25 dag.wieprzowego mięsa mielonego

papryczka chilli

2 ząbki czosnku

1 cebula

szklanka bulionu

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju,dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili,  mięso, przyprawić do smaku i usmażyć na oleju. Ryż ugotować na sypko.Dodać do mięsa i wymieszać. Papryki przekroić tak aby od góry została czapeczka ok. 1 cm długości, usunąć nasiona. Do środka nakładać  farsz i przykryć odkrojoną wierzchnią częścią papryki . Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i zapiekać 40 minut w temp. 180 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Sens życia - znacie go?
O tak, to może pozwolić poczuć sens każdego jednego dnia. :)
Klub 30+
Jak stuknęła mi czterdziestka, to zaczęłam doceniać tamten okres 30+. Szkoda tylko,...
Sieć C&A
I jak już spadną, to widać, ile są warte te rzeczy. Szkoda tylko...
Jak kształtować w dziecku postawy s…
Postawa rodziców może zaszczepić w dziecku pewne wartości. Oczywiście dzieciak przechodzi przez etap,...