Zapiekana papryka faszerowana

2 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

5 sztuk czerwonej papryki

25dag.ryżu

25 dag.wieprzowego mięsa mielonego

papryczka chilli

2 ząbki czosnku

1 cebula

szklanka bulionu

sól

pieprz

olej

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju,dodać drobniutko pokrojoną papryczkę chili,  mięso, przyprawić do smaku i usmażyć na oleju. Ryż ugotować na sypko.Dodać do mięsa i wymieszać. Papryki przekroić tak aby od góry została czapeczka ok. 1 cm długości, usunąć nasiona. Do środka nakładać  farsz i przykryć odkrojoną wierzchnią częścią papryki . Wstawić do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i zapiekać 40 minut w temp. 180 stopni.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...