Zakwas buraczany

8 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg buraków ćwikłowych

1 duża marchewka

1 duża pietruszka

10 dkg korzenia selera

5 ząbków czosnku

2 l letniej wody

Jarzyny obieramy. Do dużego słoja wkładamy wszystkie składniki i zalewamy letnią wodą. Pozostawiamy w ciepłym miejscu na 3 – 4 dni. Następnie płyn zlewamy do butelek i przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

file1265635086



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...