Wykwintna pomidorowa we włoskim stylu
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 słoik przecieru pomidorowego,
1 biała cebula,
1 ząbek czosnku,
1,5 buliony z drobiu,
Przyprawa Kamis do Pomidorów
Kilka gałązek świeżej bazylii,
Kilka gałązek świeżego tymianku,
Kilka gałązek świeżego oregano,
1 opakowanie kulek białej mozzarelli,
50 ml słodkiej śmietanki 30%,
Sposób przygotowania:
Koncentrat dodaje do bulionu, dodaję drobno pokrojoną cebulę, drobno posiekany ząbek czosnku mieszam i doprowadzam do wrzenia następnie gotuję 10 minut na małym ogniu pod koniec przyprawiamy mieszanką Kamis do pomidorów i dorzucam siekane zioła. Do miseczek wrzucam po kilka kulek mozzarelli, która delikatnie się roztapia pod wpływem gorącej zupy, którą ją zalewam. Całość ozdabiam łyżką śmietanki i listkami oregano.