Wygraj książkę „Dojrzała i szczupła” – wyniki!

13 września 2014, dodał: Redakcja

_konkurs_dojrzała

Serdecznie dziękujemy wszystkim naszym Czytelnikom i Fanom na Facebooku za udział w zabawie konkursowej z książką „Dojrzała i szczupła” Wydawnictwa Feeria. Portal Uroda i Zdrowie ma ogromną przyjemność patronować nowemu tytułowi Magdaleny Makarowskiej. Nagrodami są oczywiście książki „Dojrzała i szczupła”.

ZADANIE KONKURSOWE: Podaj swój ulubiony i sprawdzony przepis na jesienną sałatkę.

Liczymy na komentarze autorskie, przepisy smaczne, zdrowe i kolorowe. Najbardziej lubimy receptury domowe, oryginalne i doprawione własnym gustem kulinarnym. Nie ma obowiązku dodawania zdjęć i prosimy nie kopiować fotek z własnych blogów. Podzielcie się swoimi przepisami i wygrajcie fantastyczną książkę z radami, podpowiedziami i przepisami autorstwa Magdaleny Makarowskiej.

ODPOWIEDZI prosimy wpisywać w komentarzach pod artykułem konkursowym na portalu lub Facebooku, dopuszczalne przesyłanie przepisów na adres [email protected] lub na redakcyjną skrzynkę FB. Regulamin konkursów portalu – TUTAJ

_dojrz_FBWARUNKIEM udziału w zabawie jest zamieszczenie autorskiego komentarza oraz polubienie strony FB Wydawnictwa Feeria. Mile widziane udostępnienie wpisu konkursowego.

LAUREACI KONKURSU:

Jesienią często na moim stole gości sałatka z dyni. Oto receptura:
Składniki – miseczka startej surowej dyni, garść suszonej żurawiny, garść rukoli, 10 pokrojonych małych pieczarek, 1 malutka cebula, starta, kilka czarnych oliwek, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa, ser feta, 2 łyżki oliwy z oliwek, kilka orzechów włoskich.
Żurawinę zalewam wrzątkiem i moczę przez 15 minut. Dynię myję, obieram i ścieram miąższ na tarce o dużych oczkach. Dodaję startą cebulę, pieprz i gałkę muszkatołową, dokładnie mieszam. Dodaję pieczarki, pokrojone oliwki i żurawinę oraz rukolę. Doprawiam. Polewam oliwą i delikatnie mieszam, posypuję fetą i tłuczonymi orzechami przed podaniem.
Weronika Czapla

Polecam sałatkę z kurczakiem, rydzami i majerankiem
Składniki: gotowane mięso z kurczaka, ok. 25 dag rydzów smażonych, cebula, 3-4 większe ogórki z octu, kukurydza słodka, 6 jajek ugotowanych na twardo, 2 ząbki czosnku, majonez, pieprz i sól do smaku, szczypta majeranku.
Przygotowanie sałatki: Rydze pokroić w plasterki i poddusić na maśle, tak aby były chrupiące. Cebulę, jajka i ogórki pokroić w kostkę. Mięso pokroić w małą kostkę. Majonez wymieszać z pieprzem, ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wymieszać majonez z pozostałymi składnikami sałatki. Podawać schłodzone. Smacznego!
Ola Kaczmarek

Żółte na czerwonym goni po zielonym czyli sałatka z papryki
Potrzebne składniki: papryki: czerwona, żółta i zielona, 3 ogórki małosolne lub lekko kiszone, kukurydza z puszki, 2 ziemniaki gotowane, 1 mały por, 20 dag żółtego sera, 3-4 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku.
Wykonanie: Warzywa i ser pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko z kukurydzą. Pora pokroić w talarki, posolić i odcisnąć. Dodać do warzyw i wymieszać. Dodać majonez i doprawić. Pozostawić w lodówce na noc.
Anna Gołębiewska

Nagrodami w konkursie są 3 egzemplarze książki Magdaleny Makarowskiej „Dojrzała i szczupła” Wydawnictwa Feeria. Gratulujemy!

O KSIĄŻCE:

10 września – na rynku polskim pojawiła się nowa, niezwykła książka autorstwa znanej dietetyk Magdaleny Makarowskiej wydanej przez Wydawnictwo Feeria.
Książka „Dojrzała i szczupła” dedykowana jest wszystkim paniom dojrzałym, którym znudziły się „diety cud”, a chciałyby odżywiać się zdrowo i jednocześnie nie przybierać na wadze. Rekomendujemy i zapowiadamy nowy tytuł – pod wieloma względami inny i wyjątkowy, a jednocześnie oryginalnie ciekawy.

Dość tego, – pisze autorka książki – jeśli uszczęśliwimy siebie, to nasze otoczenie też będzie zadowolone z naszego dobrego samopoczucia. W tej książce chciałabym przekazać wam tę pozytywną energię i udowodnić, że jedzenie jest jednym z najważniejszych aspektów dobrego samopoczucia. Oprócz tego, że sprawi nam przyjemność, stanie się elementem dbałości o nasze ciało. Tak, bo żeby schudnąć, trzeba jeść!
Ze swojej strony zrobię wszystko, żeby ten proces „żywieniowej metamorfozy” stał się przyjemny i łatwy. Reszta w waszych rękach!„

„Gdy dzieci stają się coraz bardziej dorosłe, a wypady na aerobik robią się coraz mniej kuszące, my chcemy przecież być nadal zgrabne, szczupłe i zdrowe. W dojrzalszym wieku trzeba jednak zadbać o to inaczej, niż gdy dopiero wchodzi się w dorosłość albo wraca do dawnej sylwetki po ciąży.

Autorka książki – doświadczona dietetyczka, która udzielała skutecznych porad dziesiątkom pacjentek – przedstawia i uzasadnia program żywieniowy dostosowany do wymogów dojrzałego organizmu i nastawiony na to, byśmy mogły się cieszyć:
• zdrowiem – swoim i najbliższych,
• dobrą sylwetką,
• energią do aktywnego życia,
• a przy tym wszystkim pysznymi potrawami!

Można to osiągnąć bez drakońskich wyrzeczeń i bez rujnowania domowego budżetu. W sposób, który naprawdę polubisz.”
„Dojrzała i szczupła” w księgarniach od 10 września!

Dojrzała i szczupła
Autor: Magdalena Makarowska 
ISBN: 978-83-7229-414-2
EAN: 9788372294142
Ilość stron: 256
Okładka: miękka
Format: 165×205
Wydanie: 1, 2014

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

3 komentarzy do Wygraj książkę „Dojrzała i szczupła” – wyniki!

  1. avatar leetkaa76 pisze:

    mój przepis na zdrową sałatkę to

    ogórek krótki ścieramy na grubym oczku
    dodajemy ok 125 g gotowanego ryżu makaronowego
    dodajemy pęczek świeżej natki z pietruszki posiekanej
    dodajemy pęczek świeżego koperku posiekanego drobno
    dodajemy łyżkę majonezu wszystko razem mieszamy
    i przyprawiamy solą i pieprzem.

    smacznego:)

  2. avatar Małgorzata pisze:

    Ja uwielbiam sałatkę która składa się z podsmażonej piersi kurczaka, do tego jajko, ogórek, pomidor, rzodkiewka, sałata lodowa, ser feta, cebula bądź szczypiorek, papryka. W sumie wrzucam tam wszystko to co mam pod ręką korzystając z ostatnich produktów ze swojej działki. Wszystko kroję w kostkę i doprawiam sosem z oliwy z oliwek z dodatkiem soli i pieprzu

  3. avatar NaWidelcu pisze:

    Muszę się przyznać, że nigdy nie mogę się oprzeć sałatce z jajkiem w koszulce. To delikatne, rozlewające się żółtko. W dodatku chrupiący sezam…Sama rozkosz!

    SKŁADNIKI:

    Pół piersi z kurczaka
    łyżka sezamu
    garść sałaty
    1 jajko
    pół papryki czerwonej
    2 rzodkiewki
    łyżka oleju rzepakowego
    łyżeczka octu
    łyżka suszonych pomidorów

    PRZYGOTOWANIE:
    Dokładnie myjemy sałatkę i rwiemy na mniejsze części. Dodajemy paprykę i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. W garnuszku z octem gotujemy jajko w koszulce. Na grillu elektrycznym lekko podrumieniamy pierś, kroimy w paski, dodajemy do sałatki. Posypujemy całość pokrojonymi drobno pomidorami suszonymi. Kładziemy na sałatce delikatnie jajko. Posypujemy sezamem, polewamy olejem rzepakowym.

    Zdjęcie: http://przepisynawidelcu.blogspot.com/2013/06/letnia-saatka-w-sezamie-plus-moje.html

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Świetnie oczyszcza i nawilża skórę. Zawiera hydrolat z lawendy i inne składniki roślinne.
Cena:
12,66 zł
Skuteczny demakijaż z olejkiem herbacianym i olejkiem z orzechów macadamia
Cena:
36 zł
Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Skutecznie nawilża, pielęgnuje i odżywia skórę, łagodzi podrażnienia
Cena:
98 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Piękne włosy, skóra i paznokcie
Cena:
99
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Fitness w domu
Fitness w domu wydawał mi się być świetnym rozwiązaniem przy mojej nieśmiałości i...
Botox na zmiany trądzikowe
Są zabiegi medycyny estetycznej które pozwolą zredukować zmiany potrądzikowe. Zabieg poprzedzają konsultacje...
Jaki sprzęt do zabudowy kuchennej
Jeśli chcecie by kuchnia była piękna, nie można też zapominać o dekoracji....
Jak leczyć AZS?
używałaś może krochmalu do kąpieli? Jak ja się cieszę, że na niego trafiłam....