Wstążki nieco chińskie

21 marca 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

10 dkg suchego makaronu ryżowego wstążki

1 l wrzątku

1 kostka rosołowa „Bulion cielęcy”

200 g konserwowej fasolki szparagowej

1 pojedyncza pierś z kurczaka

1 łyżka ciemnego sosu sojowego Tao Tao

1 łyżka oleju ryżowego

1 łyżeczka sosu „Sambal oelek”

1 szczypta białego mielonego pieprzu

½ łyżeczki posiekanej trawy cytrynowej

We wrzątku rozpuścić kostkę rosołową, wrzucić makaron, przykryć, po 3 minutach odcedzić. Pierś pokroić w paseczki, wymieszać z sosem sojowym, odstawić na chwilę. Grzyby gotować w niewielkiej ilości wody przez 10 minut. Odcedzić. W woku rozgrzać olej, wrzucić mięso, podsmażyć na dużym ogniu. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, dodać,  wraz z sambalem, trawą cytrynową, grzybami  i pieprzem, do mięsa. Wrzucić makaron.  W razie potrzeby dosolić. Smażyć wszystko przez 5 minut na dużym ogniu ciągle mieszając.

Smacznego!

file1269186785



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...