Wściekłe, bo zmiksowane pomidory

10 lutego 2010, dodał: chupi
Artykuł zewnętrzny
  • 4 skrzydełka z kurczaka
  • 200 gram mięsa wołowego gulaszowego
  • 6 średnich pomidorów
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • koncentrat pomidorowy z czosnkiem pół słoiczka
  • 2 ząbki czosnku
  • por
  • łyżeczka płatków chilli suszonych
  • czarny pieprz świeżo mielony
  • sól morska
  • kilka kropli tabasco
  • 2 kostki bulionowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • makaron ryżowy nitki
Nastawiamy wywar na zupę- myjemy mięso i przekładamy do garnka,solimy pieprzymy, zalewamy wodą , dodajemy ziele i gotujemy.Ja zawsze zbieram „szumowinę” z gotującego się mięsa co pewien czas.Jak mięso będzie już ugotowane to wyciągam skrzydełka , zostawiam wołowinę i dorzucam obrane warzywa i pokrojone w drobną kosteczkę pomidory.Zmniejszam gaz i gotuję na wolnym ogniu.Następnie po paru minutach dodaję wyciśnięty czosnek oraz kostki bulionowe.Jak warzywa będą już miękkie , z garnka wyciągam por i wołowinę , a resztę miksuję blenderem.Do naszego miksu dodaję pół słoiczka koncentratu pomidorowego , dokładnie mieszam , dodaję przyprawy do smaku , sos tabasco i jeszcze chwilę gotuję na małym ogniu.Makaron ryżowy nitki zalewam wrzątkiem i zostawiam na około 3-4 minuty.Zupę możemy podać ze świeżą bazylią i parmezanem.Smacznego

file1265813058