Wołowina słodko-kwaśna

30 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 1,5 kg wołowiny
  • 2 łyżki oleju
  • 6 posiekanych cebul
  • 1,5 łyżeczki soli
  • pieprz
  • 5 łyżek soku z cytryny
  • 2 łyżki cukru
  • Olej rozgrzać w płaskim rondlu. Włożyć mięso i zrumienić z obu stron, wyjąć, przełożyć na talerz. Cebulę wsypać na tłuszcz po smażeniu mięsa i usmażyć na złoty kolor. Włożyć ponownie mięso, posolić, wlać 3 szklanki wrzącej wody, przykryć, zmniejszyć ogień i dusić do miękkości około 2 godziny.
    Wlać sok z cytryny, wsypać cukier, zamieszać, dusić dalsze 10 minut. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem



    FORUM - bieżące dyskusje

    Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
    Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
    Jak ugotować kalafior?
    > Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
    sposób na paznokcie
    To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
    Metamorfoza fryzury
    Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...