Wołowina diabelska

15 marca 2011,
dodał: kodle
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dkg wołowiny bez kości
2 świeże strączki chili oraz 2 ząbki czosnku
czarny pieprz świeżo mielony
5 łyżek sosu sojowego
2 duże czerwone papryki
2 cebule
puszka pomidorów
150 g śmietany
trochę mąki
olej
słodka papryka,
sambal oelek (indonezyjska przyprawa do ryżu)

1. Mięso pokroić w paseczki. Chili wypestkować i pokroiś w krążki. Czosnek posiekać. Włożyć mięso do miski, wymieszać z chili, czosnkiem, pieprzem i sosem sojowym i marynować przez 1 godzinę.

2. W tym czasie pokroić paprykę paseczki, a cebulę w talarki.

3. Rozgrzać olej i partiami podsmażać mięso. Mięso wyjąć i następnie dusić na niej paprykę i cebulę

4. Dodać pomidory i śmietanę i dusić je razem z papryką i cebulą. Zaprawić odrobiną mąki. Na koniec włożyć mięso.
Doprawić pieprzem, papryką i sambal oelek (ostrożnie z tym ostatnim:)

Wołowina wychodzi wyjątkowo smaczna i pikantna



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...