Wołowe ruloniki z musztardowym nadzieniem

22 lutego 2010,
dodał: ag-ness
Artykuł zewnętrzny

 

1. 1/2 kg wołowiny pokroić wzdłuż włókien na plastry, rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.

2. Wymieszać 4 łyżki musztardy stołowej ze szczyptą białej gorczycy i posiekanymi listkami rozmarynu. Posmarować plastry wołowe z jednej strony.

3. Około 15 dag żółtego sera pokroić w słupki, na każdym kawałku mięsa ułożyć ser, mięso cienko zrolować, związać bawełnianą nicią. Obsmażyć na oliwie ze wszystkich stron na rumiano. Dolać 2 szklanki letniej wody i dusić po przykryciem ponad 1,5 godziny.

4. Wołowe ruloniki podawać z ryżem lub kaszą, udekorować piórkami marchewki,

file1266845692



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...