Włoskie spaghetti bolognese

12 sierpnia 2015,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: ½ hFix Spaghetti Bolognese Knorr

ilość porcji: 3-5

Składniki:
– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Bolognese
– ½ kg mięsa mielonego
– 1 dojrzały czerwony pomidor
– 1 średniej wielkości cukinia
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 3 łyżki oleju

Przygotowanie:
1.     Cukinię umyj i pokrój w półplastry, a cebulę i czosnek obierz i posiekaj w drobną kostkę.
2.     Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone warzywa.
3.     Dodaj mięso mielone i wszystko razem smaż jeszcze około 8 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
4.     Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do 250 ml wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię.
5.     Pomidora umyj i pokrojonego w kostkę dodaj do mięsa. Potrawę duś jeszcze przez 3 minuty.
6.     Podawaj z makaronem.

Wskazówka: Makaron można posypać serem żółtym, aby podkreślić smak potrawy.

Wloskie Spaghetti Bolognese 0



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...