Włoskie spaghetti bolognese

12 sierpnia 2015, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Czas przygotowania: ½ hFix Spaghetti Bolognese Knorr

ilość porcji: 3-5

Składniki:
– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Bolognese
– ½ kg mięsa mielonego
– 1 dojrzały czerwony pomidor
– 1 średniej wielkości cukinia
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 3 łyżki oleju

Przygotowanie:
1.     Cukinię umyj i pokrój w półplastry, a cebulę i czosnek obierz i posiekaj w drobną kostkę.
2.     Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone warzywa.
3.     Dodaj mięso mielone i wszystko razem smaż jeszcze około 8 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
4.     Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do 250 ml wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię.
5.     Pomidora umyj i pokrojonego w kostkę dodaj do mięsa. Potrawę duś jeszcze przez 3 minuty.
6.     Podawaj z makaronem.

Wskazówka: Makaron można posypać serem żółtym, aby podkreślić smak potrawy.

Wloskie Spaghetti Bolognese 0