Włoskie spaghetti bolognese
ilość porcji: 3-5
Składniki:
– 1 opakowanie Fix Knorr Spaghetti Bolognese
– ½ kg mięsa mielonego
– 1 dojrzały czerwony pomidor
– 1 średniej wielkości cukinia
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
1. Cukinię umyj i pokrój w półplastry, a cebulę i czosnek obierz i posiekaj w drobną kostkę.
2. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojone warzywa.
3. Dodaj mięso mielone i wszystko razem smaż jeszcze około 8 minut. Od czasu do czasu mieszaj.
4. Zawartość opakowania Fix Knorr wsyp do 250 ml wody, dokładnie wymieszaj i wlej na patelnię.
5. Pomidora umyj i pokrojonego w kostkę dodaj do mięsa. Potrawę duś jeszcze przez 3 minuty.
6. Podawaj z makaronem.
Wskazówka: Makaron można posypać serem żółtym, aby podkreślić smak potrawy.