Włoskie łódeczki
Artykuł zewnętrzny
Pyszne dietetyczne jedzenie o atrakcyjnym wyglądzie
Składniki:
4 pomidory
2 listki sałaty
20 dag szpinaku
ząbek czosnku
łyżka masła
10 dag sera feta
2 szt makaronu Lasagne
sos włoski lub koperkowo-ziołowy fit up Kamis
oliwa z oliwek Monini
woda
cebula i papryka do dekoracji
wegeta do smaku
Makaron ugotować w osolonej wodzie, szpinak usmażyć na maśle z dodatkiem czosnku i wegety. Pomidory przekroić na pół, wydrążyć pestki, nadziać szpinakiem. Na talerzu ułożyć sałatę, dać pomidory nadziane szpinakiem na wykałaczkę nadziać przekrojony w paski makaron wbić w szpinak i na konic nałożyć ser feta, ozdobić papryką i cebulą, polać sosem włoskim przygotowanym wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem oliwy.