Włoska pomidorówka z czerwoną fasolą

11 listopada 2013, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: puszka czerwonej fasoli, 2 ćwiartki z kurczaka, 2 puszki pomidorów bez skóry, cebula, 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz, 20dag makaronu (u mnie świderki), 2 marchewki.

Mięso zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki. Pomidory zmiksować wraz z zalewą przy pomocy blendera. Cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Wraz z pomidorami dodać do zupy. Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do wywaru. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyjąć mięso. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, dodać do zupy. Nalewać porcje na talerze, wierzch posypać świeżo posiekaną natką pietruszki lub odrobiną startego sera.

file1384199053



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...