Włoska pomidorówka z czerwoną fasolą

11 listopada 2013,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki: puszka czerwonej fasoli, 2 ćwiartki z kurczaka, 2 puszki pomidorów bez skóry, cebula, 2 ząbki czosnku, tymianek, sól, pieprz, 20dag makaronu (u mnie świderki), 2 marchewki.

Mięso zalać wodą, zagotować. Dodać oczyszczone i pokrojone w kostkę marchewki. Pomidory zmiksować wraz z zalewą przy pomocy blendera. Cebulę i czosnek, posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Wraz z pomidorami dodać do zupy. Fasolę odsączyć, opłukać i dodać do wywaru. Gotować ok. 30min na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Wyjąć mięso. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, odsączyć, dodać do zupy. Nalewać porcje na talerze, wierzch posypać świeżo posiekaną natką pietruszki lub odrobiną startego sera.

file1384199053



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....