Witaminowy tercet

24 lipca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag fasolki szparagowej
50 dag szparagów
20 dag liści szpinaku
1/4 szklanki orzechów
1/2 strąka czerwonej papryki
Sos: 2 łyżki czerwonego octu winnego
1 szalotka, drobno posiekana
3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej
1 ząbek czosnku

Przygotowanie:
Fasolkę i szparagi sparzyć, przelać zimną wodą i odcedzić. Połączyć ocet i szalotki w misce i pozostawić na 15 min. Dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku. Sos połączyć z fasolą, szparagami i szpinakiem. Wymieszać, dodać  orzechy, paprykę i wymieszać ponownie.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...