Witaminowy tercet

24 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dag fasolki szparagowej
50 dag szparagów
20 dag liści szpinaku
1/4 szklanki orzechów
1/2 strąka czerwonej papryki
Sos: 2 łyżki czerwonego octu winnego
1 szalotka, drobno posiekana
3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka musztardy pełnoziarnistej
1 ząbek czosnku

Przygotowanie:
Fasolkę i szparagi sparzyć, przelać zimną wodą i odcedzić. Połączyć ocet i szalotki w misce i pozostawić na 15 min. Dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku. Sos połączyć z fasolą, szparagami i szpinakiem. Wymieszać, dodać  orzechy, paprykę i wymieszać ponownie.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...