Wiśniówka

21 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

składniki:

Wiśnie w cukrze 1 słoi ½ l
½ l wódki czystej
½ szkl cukru

Wiśnie odsączamy z soku, zalewamy wódką. Pozostawiamy na 2 – 3 tygodnie. Wódkę zlewamy a wiśnie zasypujemy ½ szklanki cukru i zostawiamy na 1 tydzień. Po tygodniu wódkę zaprawiamy likierem, który zrobił się z wiśni i cukru. Wiśnie można użyć do innych celów (dekoracja, dodatek do mas czy tortów)

file1269209351



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co oznacza ochota na kwaśne?
Ochota na kwaśny smak może nie być tylko zachcianką, ale objawem choroby lub niedoborów...
Podwyżki cen prądu
Podwyżki cen energii mają być wyższe niż zapowiadał rząd. W drugiej połowie...
Banany, którymi można się zatruć…
Jakie banany kupować, a jakich unikać? Wiadomo, że banany są zdrowe, mają dużo potasu, regulują...
Przepis na długowieczność
Niemiecki lekarz Andreas Michelsen ogłosił, że nasze zdrowie w 91% zależy tylko od nas....