Wiśnie na zimę zasypane cukrem

25 lipca 2012,
dodał: MonikaMariolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki
– około 4 kilo wiśni
– 20 łyżek cukru

Wiśnie umyłam, wydrylowałam i wkładałam do słoików. Do każdego słoika dałam po 5 łyżek cukru, zakręciłam i włożyłam do garnka, aby je pasteryzować.
Pasteryzowałam około 15 min, wyszło mi 5 słoików.

file1343217591



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...