Wiśnie na zimę zasypane cukrem

25 lipca 2012,
dodał: MonikaMariolka
Artykuł zewnętrzny

Składniki
– około 4 kilo wiśni
– 20 łyżek cukru

Wiśnie umyłam, wydrylowałam i wkładałam do słoików. Do każdego słoika dałam po 5 łyżek cukru, zakręciłam i włożyłam do garnka, aby je pasteryzować.
Pasteryzowałam około 15 min, wyszło mi 5 słoików.

file1343217591



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...