Wiosna na talerzu – zdrowa, wiosenna dieta z wykorzystaniem kiełbasy

Avatar photo
26 marca 2018,
dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

 

Wiosna za oknem, wiosna w sercu i wiosna na… talerzu! Tak można podsumować pięknie rozpoczynającą się aurę wiosenną. Dla wymagających od życia więcej, sugerujemy zmiany w codziennej diecie. Jak sprawić, by na talerzu pojawiły się zdrowe, pyszne i pełnowartościowe dania?

Kiedy przychodzi wiosna każdy z nas czuje potrzebę wzmocnienia organizmu dawką witamin. A jak witaminy, to świeże, sezonowe owoce i warzywa. Wiosna to bogactwo, które daje nam natura. Wiosna to rzodkiew, zielone ogórki, soczyste pomidory, młoda sałata i bukiet ziół. Wiosna na talerzu może pięknie komponować się z dobrej jakości mięsem. A dobre mięso, to klucz do zdrowej diety i codziennej dawki energii. Wiosenny talerz powinien być bogaty w komplet niezbędnych składników odżywczych, które skutecznie poprawią nastrój i pozwolą na witalność i lekkość.

Szukając inspiracji potraw bazujących na zdrowych, wysokiej jakości produktach, można trafić na trwającą kilka miesięcy kampanię informacyjno-promocyjną związaną z kiełbasą krakowską suchą, podwawelską ekstra i żywiecką wyprodukowanymi w systemie QAFP – „Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku”. Kampania rozpowszechnia wiedzę o tradycyjnych, lubianych przez konsumentów wędlinach. Program jest realizowany przez konsorcjum jednego z najstarszych producentów wędlin w Polsce z certyfikowanym hodowcą trzody chlewnej, który od 30 lat prowadzi rodzinne, tradycyjne gospodarstwo i produkuje najlepszej jakości mięso, które jest surowcem wykorzystywanym do produkcji wysokojakościowych wędlin. W swoim gospodarstwie certyfikowany hodowca nie może stosować żadnych hormonów, antybiotyków ani stymulatorów wzrostu. Systemy jakości, takie jak QAFP mają restrykcyjne wymagania i nastawione są, by osiągnąć najlepszy jakościowo produkt”. Kiełbasa podwawelska ekstra, żywiecka i krakowska sucha to produkty, które są wytworzone ze starannie przygotowanego surowca, a ich smak jest wyjątkowy i bardzo aromatyczny. Kiełbasy bazują na wieprzowinie bardzo dobrej jakości i mieszance przypraw, które dodają charakterystycznego aromatu.

Kiełbasy w kompozycjach z warzywami – grillowane, czy podawane w plastrach – mogą być świetnym uzupełnieniem codziennej wiosennej diety. Różnorodność warzyw i odpowiedni dobór właściwej kiełbasy to recepta na dziesiątki dań, w których nie trudno o smak i jakość.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.