Wiosna na talerzu – zdrowa, wiosenna dieta z wykorzystaniem kiełbasy

26 marca 2018, dodał: Małgorzata Kopeć
Artykuł zewnętrzny

 

Wiosna za oknem, wiosna w sercu i wiosna na… talerzu! Tak można podsumować pięknie rozpoczynającą się aurę wiosenną. Dla wymagających od życia więcej, sugerujemy zmiany w codziennej diecie. Jak sprawić, by na talerzu pojawiły się zdrowe, pyszne i pełnowartościowe dania?

Kiedy przychodzi wiosna każdy z nas czuje potrzebę wzmocnienia organizmu dawką witamin. A jak witaminy, to świeże, sezonowe owoce i warzywa. Wiosna to bogactwo, które daje nam natura. Wiosna to rzodkiew, zielone ogórki, soczyste pomidory, młoda sałata i bukiet ziół. Wiosna na talerzu może pięknie komponować się z dobrej jakości mięsem. A dobre mięso, to klucz do zdrowej diety i codziennej dawki energii. Wiosenny talerz powinien być bogaty w komplet niezbędnych składników odżywczych, które skutecznie poprawią nastrój i pozwolą na witalność i lekkość.

Szukając inspiracji potraw bazujących na zdrowych, wysokiej jakości produktach, można trafić na trwającą kilka miesięcy kampanię informacyjno-promocyjną związaną z kiełbasą krakowską suchą, podwawelską ekstra i żywiecką wyprodukowanymi w systemie QAFP – „Oda do jakości. Kompozycja wybornego smaku”. Kampania rozpowszechnia wiedzę o tradycyjnych, lubianych przez konsumentów wędlinach. Program jest realizowany przez konsorcjum jednego z najstarszych producentów wędlin w Polsce z certyfikowanym hodowcą trzody chlewnej, który od 30 lat prowadzi rodzinne, tradycyjne gospodarstwo i produkuje najlepszej jakości mięso, które jest surowcem wykorzystywanym do produkcji wysokojakościowych wędlin. W swoim gospodarstwie certyfikowany hodowca nie może stosować żadnych hormonów, antybiotyków ani stymulatorów wzrostu. Systemy jakości, takie jak QAFP mają restrykcyjne wymagania i nastawione są, by osiągnąć najlepszy jakościowo produkt”. Kiełbasa podwawelska ekstra, żywiecka i krakowska sucha to produkty, które są wytworzone ze starannie przygotowanego surowca, a ich smak jest wyjątkowy i bardzo aromatyczny. Kiełbasy bazują na wieprzowinie bardzo dobrej jakości i mieszance przypraw, które dodają charakterystycznego aromatu.

Kiełbasy w kompozycjach z warzywami – grillowane, czy podawane w plastrach – mogą być świetnym uzupełnieniem codziennej wiosennej diety. Różnorodność warzyw i odpowiedni dobór właściwej kiełbasy to recepta na dziesiątki dań, w których nie trudno o smak i jakość.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...