Wiosenny obiad na kolorowo
Artykuł zewnętrzny
Młode ziemniaki 1 kg
Skrzydełka 6 szt
Papryka faszerowana kapustą
Kuleczki z dyni
Ogórek konserwowy
Papryka konserwowa
Śliwka w occie
Skrzydełka w panierce z płatków kukurydzianych:
Skrzydełka drobiowe
Vegeta
Pieprz
Ostra papryka
Mąka
Czosnek
Kostka rosołowa
Płatki kukurydziane
Mąka ½ szkl
Jajko 1 szt
Mleko 3-4 łyżki
Olej do smażenia
Ze skrzydełek obciąć końcówki, ugotować na półmiękko w wywarze z kostką rosołową.
Odsączyć. Zrobić gęste ciasto z jajka, mąki odrobiny mleka i przypraw. Skrzydełka posypać wedetą i pieprzem, maczać w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z 2 stron.
Podawać z ziemniakami z wody, papryką faszerowaną i innymi kolorowymi dodatkami. Smacznego !!!