Wiosenny lunch w Alei Smaków

20 kwietnia 2015,
dodał: Anka Skakanka
Artykuł zewnętrzny

file1429516968

Za oknami wszystko rozkwita, a u nas wiosna na talerzu. W menu restauracji z Alei Smaków Galerii Mokotów pojawiły się lekkie propozycje na lunch. Nowe, pełne kolorów menu, w którym można znaleźć potrawy z mango, pieczonymi pomidorami, czy cukinią pozwolą wybrać się w podróż kulinarną m.in. na południe Europy, czy do dalekiej Azji i sprawdzić jak tam smakuje wiosna.

W Vapiano serwowana jest lekka pasta Primavera przygotowywana z cukinii, brokułów, kolorowej papryki, pieczonych pomidorów, oliwy czosnkowej i natki pietruszki. Można też skosztować chrupiącej sałatki Reef&Beef, w której wołowinę i krewetki połączono z grillowanymi warzywami, pomidorkami cherry i szczypiorkiem. W maju i czerwcu w menu restauracji pojawią się kolejne dania, w których będą królować szparagi.

Miłośnicy kuchni  Dalekiego Wschodu mogą spróbować steku z tuńczyka w sosie miso z imbirem i chili oraz sałatki tajskiej przygotowywanej z mango, suszonych krewetek, prażonych orzechów z sosem tamaryndowcowym. Te potrawy serwuje Izumi Sushi. Wszyscy, którzy lubią łączyć warzywa z makaronem mogą sprawdzić jak w daniu Vegetable Yakisoba podają je mistrzowie z Tokyo Sushi.

Dla tych, którzy preferują tradycyjną polską kuchnię restauracja Chłopskie Jadło przygotowała kilka wiosennych propozycji, a wśród nich delikatny krem szpinakowy posypany prażonymi nasionami słonecznika z dodatkiem śmietany oraz sandacz, serwowany  iście wiosennie, bo z sosem chrzanowym oraz brokułami, zielonym groszkiem i cukinią (menu dostępne do 14.05).

Restauracja Sphinx zaprasza na Gwiazdy Sezonu, w których obok steków z polskiej wołowiny króluje tradycyjny hummus przygotowany według oryginalnej libańskiej receptury, serwowany z bułkami pita. Jako dopełnienie lunchu Sphinx poleca latte o smaku figi, espresso z mlekiem i syropem bananowym pod warstwą bitej śmietany i  inne smaki wyjątkowych kaw przygotowanych na bazie nowej mieszanki Julius Meinl.

Nowości w menu restauracji można spróbować na poziomie 2 Galerii Mokotów, gdzie znajduje się Aleja Smaków.



FORUM - bieżące dyskusje

jaką wodę pić?
Nie lubisz smaku samej wody? Miałam tak kiedyś, a potem jakoś się przyzwyczaiłam.
Ogólnie o zdrowiu
Witaminka D musi być, do tego B12 i jak czuję się gorzej,...
Problem z włosami
No właśnie, słusznie zauważyłaś Iwonko, że to skład powinien decydować o wyborze suplementu. Zazwyczaj...
Na Jesienne smutki jakie zapachy?
O zapachu prania? :D Brzmi ciekawie. Zawsze lubiłam tę świeżość, jak ktoś w pobliżu...

Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.