Wiosenne koreczki

27 kwietnia 2012, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1-2 zielone ogórki,

25 dkg.twarożku,

2-3 łyżki śmietany,

1peczek szczypiorku,

1 pęczek rzodkiewki,

kilka liście sałaty,

sól i pieprz.

Wykonanie: Ogórek umyć, wyszorować i pokroić w grubsze plasterki. Do twarożku dodać śmietanę i posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Rzodkiewkę, umyć,  pokroić w plasterki. Na każdy talarek ogórka nałożyć twarożku i na górę plasterek rzodkiewki. Tak przygotowane „koreczki” ułożyć na liściach sałaty i podawać jako przystawkę lub dodatek do wędlin.

file1335548937



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...