Wiosenne jajka na liściach szpinaku

19 kwietnia 2023, dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

7  jajek
5 łyżek kukurydzy
2 kawałki papryki marynowanej
Przyprawa pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
1 łyżka majonezu,
1 łyżka jogurtu,
25 dag twarogu
natka pietruszki

Jajka gotujemy na twardo. Pięć ugotowanych jajek przekrawamy i usuwamy żółtka dwa pozostałe siekamy razem z wyjętymi żółtkami.  Do posiekanych jajek dodajemy pokruszony twaróg , odcedzona kukurydzę , posiekana natkę pietruszki i pokrojoną drobno paprykę marynowaną . Doprawiamy pastę jogurtem ,majonezem, dodajemy mieszankę przypraw  pomidory  z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim,solimy do smaku. Pastę dokładnie mieszamy i nakładamy obficie do jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach szpinaku , posypujemy obficie przyprawą

file1363153974