Wiosenne jajka na liściach szpinaku
Artykuł zewnętrzny
składniki
7 jajek
5 łyżek kukurydzy
2 kawałki papryki marynowanej
Przyprawa pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
1 łyżka majonezu,
1 łyżka jogurtu,
25 dag twarogu
natka pietruszki
Jajka gotujemy na twardo. Pięć ugotowanych jajek przekrawamy i usuwamy żółtka dwa pozostałe siekamy razem z wyjętymi żółtkami. Do posiekanych jajek dodajemy pokruszony twaróg , odcedzona kukurydzę , posiekana natkę pietruszki i pokrojoną drobno paprykę marynowaną . Doprawiamy pastę jogurtem ,majonezem, dodajemy mieszankę przypraw pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim,solimy do smaku. Pastę dokładnie mieszamy i nakładamy obficie do jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach szpinaku , posypujemy obficie przyprawą