Wiosenne jajka na liściach szpinaku

19 kwietnia 2023,
dodał: iwa643
Artykuł zewnętrzny

składniki

7  jajek
5 łyżek kukurydzy
2 kawałki papryki marynowanej
Przyprawa pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim
1 łyżka majonezu,
1 łyżka jogurtu,
25 dag twarogu
natka pietruszki

Jajka gotujemy na twardo. Pięć ugotowanych jajek przekrawamy i usuwamy żółtka dwa pozostałe siekamy razem z wyjętymi żółtkami.  Do posiekanych jajek dodajemy pokruszony twaróg , odcedzona kukurydzę , posiekana natkę pietruszki i pokrojoną drobno paprykę marynowaną . Doprawiamy pastę jogurtem ,majonezem, dodajemy mieszankę przypraw  pomidory  z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim,solimy do smaku. Pastę dokładnie mieszamy i nakładamy obficie do jajek. Faszerowane jajka układamy na liściach szpinaku , posypujemy obficie przyprawą

file1363153974



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.