Wiosenne jaja na twardo

4 kwietnia 2012, dodał: dzwoneczek
Artykuł zewnętrzny

Potrawa wszystkim znana, tak wiosenna, jak i świąteczna. Nieco zmodyfikowana wersja tradycyjnych jajek w majonezie, które odmienią śniadanie lub domowe imprezy. Prosta i łatwa, za to niebywale smaczna.

Składniki:


– jajka
– gęsty jogurt, homogenizowany
– musztarda
– pęczek rzodkiewek
– zielony groszek
– szczypiorek
– sól
– pieprz

Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo w dowolnej ilości. Z dwóch wyjąć żółtka i wrzucić je krusząc do jogurtu, dodać musztardę i sól, odrobinę pieprzu i energicznie wymieszać. Wymieszać dokładnie. Tak powstałym sosem udekorować jajka, dodać groszek. Posypać pokrojoną drobno rzodkiewką i szczypiorkiem. Takie jajka najlepiej smakują z wędliną, ale mogą być samodzielną przekąską czy przystawką.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...