Wiosenne jaja na twardo
Artykuł zewnętrzny
Potrawa wszystkim znana, tak wiosenna, jak i świąteczna. Nieco zmodyfikowana wersja tradycyjnych jajek w majonezie, które odmienią śniadanie lub domowe imprezy. Prosta i łatwa, za to niebywale smaczna.
Składniki:
– jajka
– gęsty jogurt, homogenizowany
– musztarda
– pęczek rzodkiewek
– zielony groszek
– szczypiorek
– sól
– pieprz
Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo w dowolnej ilości. Z dwóch wyjąć żółtka i wrzucić je krusząc do jogurtu, dodać musztardę i sól, odrobinę pieprzu i energicznie wymieszać. Wymieszać dokładnie. Tak powstałym sosem udekorować jajka, dodać groszek. Posypać pokrojoną drobno rzodkiewką i szczypiorkiem. Takie jajka najlepiej smakują z wędliną, ale mogą być samodzielną przekąską czy przystawką.