Wiosenne jaja na twardo

4 kwietnia 2012, dodał: dzwoneczek
Artykuł zewnętrzny

Potrawa wszystkim znana, tak wiosenna, jak i świąteczna. Nieco zmodyfikowana wersja tradycyjnych jajek w majonezie, które odmienią śniadanie lub domowe imprezy. Prosta i łatwa, za to niebywale smaczna.

Składniki:


– jajka
– gęsty jogurt, homogenizowany
– musztarda
– pęczek rzodkiewek
– zielony groszek
– szczypiorek
– sól
– pieprz

Przygotowanie:
Ugotować jajka na twardo w dowolnej ilości. Z dwóch wyjąć żółtka i wrzucić je krusząc do jogurtu, dodać musztardę i sól, odrobinę pieprzu i energicznie wymieszać. Wymieszać dokładnie. Tak powstałym sosem udekorować jajka, dodać groszek. Posypać pokrojoną drobno rzodkiewką i szczypiorkiem. Takie jajka najlepiej smakują z wędliną, ale mogą być samodzielną przekąską czy przystawką.



FORUM - bieżące dyskusje

Polecane strony w sieci
Ja polecam strony z ciekawostkami historycznymi, np. historykon.pl
Samodzielne matki- 20 proc. wszystk…
To powinno dać części facetów do myślenia, że nie potrafią w większości funkcjonować...
Jak usunąć makijaż permanentny?
Przecież można zamalować go makijażem w innym stylu...
Jak nabrać pewności siebie
Czasem warto brać przykład nawet z facetów jak widać:D