Wiosenne danie makaronowe z serem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1/2 opakowania makaronu farfalle
koperek
zielona pietruszka
1łyżka masła
1 szt kiełbasa
1 pomidor
1 marchewka
1 papryka żółta
1 por
ser mozzarella do posypania
przyprawa sojowa do smaku Kikkoman
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie w/g przepisu:
marchew obieramy kroimy w paseczki.Na patelni podsmażamy marchewkę,pokrojony w kostkę pomidor,mieszamy.Dodajmy pokrojonego w kostkę pora,pokrojoną w paseczki paprykę.Na koniec dodajemy pokrojoną kiełbasę podlewamy trochę wodą
i dusimy i mieszamy.Gdy warzywa są miękkie wsypujemy makaron doprawiamy pieprzem,oraz przyprawą Kikkoman, mieszamy.Posypujemy serem mieszając oraz na wierzch posypujemy pokrojonym koperkiem i natką pietruszki.