Wiosenna zupa warzywno-serowa

15 maja 2017, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Wiosenna, sezonowa pyszna zupa, która jest bogata w warzywa a pikantności dodaje jej dodatek serka topionego, można ją serwować z grzankami, suszonymi pomidorkami, kawałkami wysmażonego boczku itp. Zupa jest pożywna i bardzo syta.

Składniki:

woda – 1,5 litr

serki topione – 2 szt./duża kostka/

kalafior – 1/2 szt

brokuł – 1/2 szt

ziemniaki – 2 szt

marchewka – 1 szt

pietruszka – 1/2 szt

seler – 1/4 szt

tymianek – do smaku

koperek – 1 mały pęczek

czosnek – 2 ząbki

pieprz do smaku

sól – wg.uznania

Wykonanie:
Ziemniaki obrać pokroić w paski tak jak i marchew, pietruszkę i selera pokrojone warzywa –  dodać do wody – gotować. Różyczki kalafiora i brokuł umyć i dodać do zup pod koniec gotowania.  Na koniec dodać serki i chwilkę gotować, aż serki się rozpuszczą i nie będzie grudek. Ugotowaną  zupę obowiązkowo doprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę, tymiankiem i koprem. Dodać pieprz,  a z solą uważać jeśli trzeba dosolić.

I jeszcze jedno zupę można zmiksować w blenderze i wtedy możemy podać malutkie grzaneczki – tez jest super!

 



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...