URODA I ZDROWIE

Wiosenna zapiekanka z penne i serami

13 kwietnia 2013, dodał: _Saszka_

500 g makaronu penne gotujemy do średniej twardości.
20 dag sera gouda i 20 dag rokpola ścieramy na tarce o grubych oczkach, następnie roztapiamy w 0,5 litra gorącego mleka. Do mleczno – serowego sosu dodajemy kostkę rosołową, 10 łyżek śmietany i 4 łyżki mąki. Mieszamy do połączenia się wszystkich składników.

Na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki (25 dag), 1 czerwoną i 1 żółtą paprykę. Średniej wielkości brokuł gotujemy do średniej twardości.
Przestudzony makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pieczarki, paprykę, polewamy sosem serowym, posypujemy szczypiorkiem, liściami mięty i parmezanem. Zapiekamy około 15 minut.

 


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gdy druga osoba nas zwodzi...
Trzeba też go zacząć zwodzić i odpłacić tym samym...
Nasze wyznania
Wyznaję, że chciałabym się zakochać jeszcze tej wiosny ...:)
nasze ulubione herbaty:)
Owocowe - wszystkie:) Czarnej już w ogóle nie piję
Pieczenie chleba
Właśnie z powodu epidemii ludzie wykupili drożdże ze sklepów, tak jakby piekarnie nie piekły...