Wiosenna sałatka tęczowa

25 kwietnia 2012,
dodał: agf
Artykuł zewnętrzny

składniki:

* jajka – 6 szt.
* kukurydza konserwowa – 0,5 puszki
* pomidor – 3 szt.
* brokuły świeże – 0,5 pęczka
* szczypta soli

Jajka gotujemy na twardo, brokuły pocięte na różyczki blanszujemy w osolonej wrzącej wodzie. Układamy fantazyjnie na talerzu wraz z pokrojonymi pomidorami i kukurydzą. Sałatkę możemy lekko posolić i polać delikatnie aromatycznym rozpuszczonym, ciepłym masłem lub w wersji dietetycznej dressingiem jogurtowym.

file1335350310



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....