Wino z ciarek

25 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kg tarniny
9,5 l wody
1,5 kg cukru
3 g drożdży

Trzeba poczekać aż ciarki będą po pierwszych przymrozkach. Zerwać, wypłukać. Zalać w słoju przegotowaną, wystudzoną wodą z cukrem. Dodać drożdże. Musi stać 6 tygodni. Następnie zlewamy, dosypujemy ½ kg cukru i po 2 tygodniach można zlać do butelek.

file1264432795



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....