Wino z ciarek

25 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

2 kg tarniny
9,5 l wody
1,5 kg cukru
3 g drożdży

Trzeba poczekać aż ciarki będą po pierwszych przymrozkach. Zerwać, wypłukać. Zalać w słoju przegotowaną, wystudzoną wodą z cukrem. Dodać drożdże. Musi stać 6 tygodni. Następnie zlewamy, dosypujemy ½ kg cukru i po 2 tygodniach można zlać do butelek.

file1264432795



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...