Wigilijna zupa rybna

22 listopada 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 litra wywaru z warzyw

50 dkg suszonych warzyw

50 dkg sprawionego karpia

5 dkg suszonych prawdziwków

3 dkg masła

3 dkg mąki

sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Grzyby umyć, wymoczyć,  zalać wywarem warzywnym, zagotować do miękkości. Ryby oczyścić, dokładnie odfiletować, pokroić w kostkę, zalać wywarem z warzyw i grzybów, gotować 30-40 min. na małym ogniu.

Zrobić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wywarem i dodać do zupy. Zagotować i dołożyć pokrojone w paseczki grzyby. Zupę doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Podawać z łazankami.

file1290431154



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...