Wigilijna zupa rybna

22 listopada 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 litra wywaru z warzyw

50 dkg suszonych warzyw

50 dkg sprawionego karpia

5 dkg suszonych prawdziwków

3 dkg masła

3 dkg mąki

sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Grzyby umyć, wymoczyć,  zalać wywarem warzywnym, zagotować do miękkości. Ryby oczyścić, dokładnie odfiletować, pokroić w kostkę, zalać wywarem z warzyw i grzybów, gotować 30-40 min. na małym ogniu.

Zrobić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wywarem i dodać do zupy. Zagotować i dołożyć pokrojone w paseczki grzyby. Zupę doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Podawać z łazankami.

file1290431154



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...