Wigilijna zupa rybna

22 listopada 2010, dodał: Yoko-Ono
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1,5 litra wywaru z warzyw

50 dkg suszonych warzyw

50 dkg sprawionego karpia

5 dkg suszonych prawdziwków

3 dkg masła

3 dkg mąki

sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Grzyby umyć, wymoczyć,  zalać wywarem warzywnym, zagotować do miękkości. Ryby oczyścić, dokładnie odfiletować, pokroić w kostkę, zalać wywarem z warzyw i grzybów, gotować 30-40 min. na małym ogniu.

Zrobić białą zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić wywarem i dodać do zupy. Zagotować i dołożyć pokrojone w paseczki grzyby. Zupę doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Podawać z łazankami.

file1290431154



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...