Wieżyczki z parowaru

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

25 dkg pieczonego filetu z indyka

25 dkg pieczonego schabu

10 dkg serka Camembert z grzybami

2 jajka

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

sól do smaku

1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

4 łyżki majonezu

½ łyżeczki musztardy

10 rzodkiewek

2 jajka na twardo

Filet, schab i serek zmielić na drobnym sicie. Dodać jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, formować okrągłe pulpety, ułożyć w parowacze, nastawić go na 40 minut. Wyjąć pulpety, ostudzić. Każdego przekroić na 3 części. Pierwszą część posmarować majonezem, ułożyć na nim plasterki rzodkiewek, przykryć drugą częścią. Wyłożyć na nią posiekane jajko na twardo wymieszane z 2 łyżkami majonezu i musztardą. Przykryć 3 częścią, posypać wierzch wieżyczki papryką.

Smacznego!

file1258476902



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz