Wieżyczki z parowaru

17 listopada 2009,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

25 dkg pieczonego filetu z indyka

25 dkg pieczonego schabu

10 dkg serka Camembert z grzybami

2 jajka

½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu

sól do smaku

1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki

4 łyżki majonezu

½ łyżeczki musztardy

10 rzodkiewek

2 jajka na twardo

Filet, schab i serek zmielić na drobnym sicie. Dodać jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, formować okrągłe pulpety, ułożyć w parowacze, nastawić go na 40 minut. Wyjąć pulpety, ostudzić. Każdego przekroić na 3 części. Pierwszą część posmarować majonezem, ułożyć na nim plasterki rzodkiewek, przykryć drugą częścią. Wyłożyć na nią posiekane jajko na twardo wymieszane z 2 łyżkami majonezu i musztardą. Przykryć 3 częścią, posypać wierzch wieżyczki papryką.

Smacznego!

file1258476902



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....