Wieżyczki z parowaru
Artykuł zewnętrzny
25 dkg pieczonego filetu z indyka
25 dkg pieczonego schabu
10 dkg serka Camembert z grzybami
2 jajka
½ łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
sól do smaku
1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
4 łyżki majonezu
½ łyżeczki musztardy
10 rzodkiewek
2 jajka na twardo
Filet, schab i serek zmielić na drobnym sicie. Dodać jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, formować okrągłe pulpety, ułożyć w parowacze, nastawić go na 40 minut. Wyjąć pulpety, ostudzić. Każdego przekroić na 3 części. Pierwszą część posmarować majonezem, ułożyć na nim plasterki rzodkiewek, przykryć drugą częścią. Wyłożyć na nią posiekane jajko na twardo wymieszane z 2 łyżkami majonezu i musztardą. Przykryć 3 częścią, posypać wierzch wieżyczki papryką.
Smacznego!