Wieprzowina słodko-kwaśna z bambusem

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Takie domowe improwizacje na temat kuchni orientalnej.

Czas : 30 minut

Składniki :

15 dag schabu bez kości

½ szklanki bambusa ( pokrojonego w słupki w zalewie Tao-Tao )

2 łyżeczki sosu ,, Sambal oelek „

sos śliwkowy do smaku

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżka oleju

1 łyżka klarowanego masła

½ łyżeczki kurkumy

½ łyżeczki curry

Fix słodko-kwaśny Knorra do smaku

½ szklanki wody

makaron ryżowy z tapioką

Schab pokroić w słupki i natrzeć sosem sojowym i curry .Na patelni rozgrzać olej i masło. Smażyć schab na rumiano .Dorzucić bambus .Podlać woda i dusić 20 minut ( woda ma odparować . Doprawić kurkumą ( dla koloru ) , fixem słodko-kwaśnym , sosem śliwkowym , sosem Sambal oelek .

W czasie duszenia mięsa makaron ( 2 porcje ) zalać wrząca-osoloną wodą i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić .

file1269018603