Wieprzowina słodko-kwaśna z bambusem

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Takie domowe improwizacje na temat kuchni orientalnej.

Czas : 30 minut

Składniki :

15 dag schabu bez kości

½ szklanki bambusa ( pokrojonego w słupki w zalewie Tao-Tao )

2 łyżeczki sosu ,, Sambal oelek „

sos śliwkowy do smaku

1 łyżeczka sosu sojowego

1 łyżka oleju

1 łyżka klarowanego masła

½ łyżeczki kurkumy

½ łyżeczki curry

Fix słodko-kwaśny Knorra do smaku

½ szklanki wody

makaron ryżowy z tapioką

Schab pokroić w słupki i natrzeć sosem sojowym i curry .Na patelni rozgrzać olej i masło. Smażyć schab na rumiano .Dorzucić bambus .Podlać woda i dusić 20 minut ( woda ma odparować . Doprawić kurkumą ( dla koloru ) , fixem słodko-kwaśnym , sosem śliwkowym , sosem Sambal oelek .

W czasie duszenia mięsa makaron ( 2 porcje ) zalać wrząca-osoloną wodą i zostawić pod przykryciem na 10 minut. Odcedzić .

file1269018603



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...