URODA I ZDROWIE

Wieprzowina słodko-kwaśna

19 października 2018, dodał: Michał Pieczek

Wieprzowina słodko-kwaśna – przepis na pyszne i pożywne danie bogate w węglowodany – stanowi idealny posiłek po ciężkim treningu.

p1
Składniki na 1 porcję:

1/2 łyżki oleju kokosowego
50g groszku cukrowego
1/2 drobno pokrojonej czerwonej cebuli
250g wieprzowiny pokrojonej w 1 cm grubości paseczki
250g ugotowanego ryżu
1/2 łyżeczki cukru pudru
2 łyżki czerwonego wina lub sherry
1 łyżka jasnego sosu sojowego
2 łyżeczki oleju sezamowego

  1. Olej kokosowy rozpuścić na patelni. Przez minutę smażyć na nim cebulkę i groszek doprawione pieprzem czerwonym. Następnie dodać wieprzowinę i smażyć przez kolejne dwie minuty.
  2. Zmniejsz ogień, posyp składniki cukrem pudrem, aby się rozpuścił. Następnie polej zawartość patelni winem lub sherry.
  3. Dodaj olej sezamowy i sos sojowy. Wyłącz gaz, a patelnię nakryj przykrywką aby mięso przeszło smakiem i zapachem.
  4. Podawaj wieprzowinę na ryżu. Możesz też posypać danie suszoną kolendrą. Smacznego!

 

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Gabinet lekarski
Jeśli chodzi o profesjonalnie wyposażone gabinety ginekologiczne, to polecam Centrum Medyczne Babka Medica...
Koronawirus - porady, obalanie mitó…
Sama już przestałam przejmować się wirusem, bo jak zawsze jesienią mam zwykłą infekcję,...
Inicjatywa w stworzeniu trwałego zw…
Żyjemy w czasach, gdzie relacje stały się przejściowe, ludzie są rozpieszczeni i zamiast...
Sklepy dziecięce
Fajne rzeczy dziecięce i w niskich cenach są ostatnio w marketach, warto tam...