Wielkanocne jajka faszerowane masą serową

29 marca 2012,
dodał: mgk8
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 łyżeczki śmietany z majonezem,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • koncentrat pomidorowy,
  • mielona papryka, sól, pieprz do smaku.

Przepis:

Obieramy jajka, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.Przecieramy je przez sito, następnie mieszamy je z serem, śmietaną, majonezem i szczypiorkiem. Przyprawiamy. Wszystkie składniki mieszamy z płaską łyżeczką koncetratu pomidorowego. Następnie napełniamy jajko masą. Przybieramy szczypiorkiem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...