Wielkanocne jajka faszerowane masą serową | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Wielkanocne jajka faszerowane masą serową

29 marca 2012, dodał: mgk8
Artykuł zewnętrzny

Share and Enjoy !

Shares

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 łyżeczki śmietany z majonezem,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • koncentrat pomidorowy,
  • mielona papryka, sól, pieprz do smaku.

Przepis:

Obieramy jajka, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.Przecieramy je przez sito, następnie mieszamy je z serem, śmietaną, majonezem i szczypiorkiem. Przyprawiamy. Wszystkie składniki mieszamy z płaską łyżeczką koncetratu pomidorowego. Następnie napełniamy jajko masą. Przybieramy szczypiorkiem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Smacznego!

Share and Enjoy !

Shares


Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Co na ściany do salonu?
Moim zdaniem sprawdzą się panele na ścianę. W nowoczesnych wnętrzach świetnie sprawdzą...
Najtrudniejsze kierunki studiów
Moim zdaniem to przyszły student powinien wiedzieć i decydować jakie są jego zainteresowania...
opadająca powieka
Jednym z naturalnych sposobów na zlikwidowanie problemu opadającej powieki są okłady na opadające powieki....
moda męska
Wiosna 2024 to świetny moment na powrót do stylu retro. Płaszcze męskie i cieplejsze...