Wielkanocne jajka faszerowane masą serową

29 marca 2012, dodał: mgk8
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
  • 3 łyżeczki śmietany z majonezem,
  • 4 łyżki startego żółtego sera,
  • łyżka posiekanego szczypiorku,
  • koncentrat pomidorowy,
  • mielona papryka, sól, pieprz do smaku.

Przepis:

Obieramy jajka, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.Przecieramy je przez sito, następnie mieszamy je z serem, śmietaną, majonezem i szczypiorkiem. Przyprawiamy. Wszystkie składniki mieszamy z płaską łyżeczką koncetratu pomidorowego. Następnie napełniamy jajko masą. Przybieramy szczypiorkiem. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.

Smacznego!



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...