Wiejska prażonka

3 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

40 dag kiełbasy zwyczajnej,

40 dag ziemniaków,

czerwona papryka,

20 dag kapusty,

2 cebule,

20 dag pieczarek,

ząbek czosnku,

1 liść laurowy,

po szczypcie: chilli, kminku, pieprzu Cayenne, majeranku, tymianku, bazylii i kolendry,

do smaku sól i pieprz,

łyżka mąki,

olej do smażenia.

Kiełbasę obrać, pokroić w półksiężyce. Podsmażyć na oleju. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, smażyć ok. 5 min. Ziemniaki obrać i  pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Dodać do kiełbasy. Podlać wodą. Dodać przyprawy, smażyć ok. 40 min pod przykryciem, często mieszając, aby się nie przypaliło. Na koniec zaciągnąć mąką z odrobiną wody. Doprawić do smaku.

Danie wymyśliliśmy razem z mężem. Każdy dodał od siebie coś ulubionego i powstał bardzo pyszny obiad:)

file1349283963



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...