Węgierska zupa z wołowiny

14 października 2011,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

 
– 25 dag wołowiny bez kości
– 10 dag cebuli
– 1 kg ziemniaków
– 10 dg pomidorów
– 5 dag papryki
– 4 dag smalcu
– 1 ząbek czosnku
– ostra papryka mielona

Przygotowanie:

 
Cebulę obrać, pokroić w kostke i przesmażyć na smalcu na złoty kolor. Oprószyć mieloną papryką, a następnie obsmażyć pokrojone w kostkę mięso. Dodać kminek, drobno posiekany czosnek, pomidory bez skórki (lub przecier) i pokrojona paprykę, posolić. Zalać wodą tak, aby przyryła zawartość garnka i disić na małym ogniu. W miarę potzreby uzupełniać wodę. Gdy mięso jest prawie miękkie, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i zalać wodą przykrywając nią wszystkie składniki w garnku. Gotować do miękkości i przyprawiać odrobiną ostej papryki. Potrawa nie powinna mieć rozgotowanego mięsa ani ziemniaków.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....