Węgierki pasteryzowane

26 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

1 kg śliwek węgierek
1 szklanka cukru

Ze śliwek usunąć pestki, ułożyć w słoiku, zasypać 1 łyżką cukru. Pasteryzować 10 minut. Takie śliwki przestoją całą zimę, nadają się do ciasta, knedli, pierogów.

file1264543770



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...