Wegetariańskie spaghetti bolognese z czerwoną soczewicą

12 marca 2013, dodał: Ervisha
Artykuł zewnętrzny

Składniki (4 porcje)
200 gczerwonej soczewicy
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 marchewki (około 200g)
4 małe laski selera
400 g pomidorów w puszkach
1 kostka bulionu warzywnego
400 g spaghetti
pieprz
bazylia, oregano i inne ulubione zioła
olej rzepakowy

Soczewicę przepłukujemy a kostkę warzywną rozpuszczamy w 400ml wody. Cebulę, marchewkę i seler drobno siekamy a czosnek rozgniatamy. Rozgrzewamy na patelni olej i podsmażamy na nim na małym ogniu wszystkie warzywa przez ok. 4-5 minut. Dodajemy soczewicę, pomidory, zioła i bulion. Doprowadzamy do wrzenia, przykrywamy nakrywką i dusimy przez ok. 20 minut do momentu ugotowania soczewicy.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i podajemy z wcześniej przygotowanym sosem bolognese z soczewicy.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...