Wegetariańskie sajgonki

14 stycznia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego

50 g. makaronu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety

pół czerwonej papryki

1 jajko

3 liście kapusty pekińskiej

olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron zalać wrzątkiem i po 3 minutach odcedzić. Pokroić drobno.

Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.

Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

Przepis pochodzi z bloga :

http://przepisownik.blogspot.com/

file1358151098



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....