Wegetariańskie sajgonki

14 stycznia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego

50 g. makaronu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety

pół czerwonej papryki

1 jajko

3 liście kapusty pekińskiej

olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron zalać wrzątkiem i po 3 minutach odcedzić. Pokroić drobno.

Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.

Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

Przepis pochodzi z bloga :

http://przepisownik.blogspot.com/

file1358151098



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...