Wegetariańskie sajgonki

14 stycznia 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego

50 g. makaronu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety

pół czerwonej papryki

1 jajko

3 liście kapusty pekińskiej

olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron zalać wrzątkiem i po 3 minutach odcedzić. Pokroić drobno.

Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.

Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

Przepis pochodzi z bloga :

http://przepisownik.blogspot.com/

file1358151098



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....