Wegetariańskie sajgonki

14 stycznia 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego

50 g. makaronu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety

pół czerwonej papryki

1 jajko

3 liście kapusty pekińskiej

olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron zalać wrzątkiem i po 3 minutach odcedzić. Pokroić drobno.

Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.

Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

Przepis pochodzi z bloga :

http://przepisownik.blogspot.com/

file1358151098



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.