Wegetariańskie sajgonki

14 stycznia 2013, dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

opakowanie papieru ryżowego

50 g. makaronu ryżowego

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich Vegety

pół czerwonej papryki

1 jajko

3 liście kapusty pekińskiej

olej do smażenia

Przygotowanie:

Makaron zalać wrzątkiem i po 3 minutach odcedzić. Pokroić drobno.

Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę i poszatkowane liście kapusty. Doprawić przyprawą Vegety, sosem sojowym, dodać jajko, wymieszać.

Papier moczyć przez 2-3 sekundy w ciepłej wodzie. Jak zaczyna mięknąć, napełniać farszem i zwijać.

Smażyć po 3-4 minuty z każdej strony.

Przepis pochodzi z bloga :

http://przepisownik.blogspot.com/

file1358151098



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...