Wegetariański pasztet z cukinii
Artykuł zewnętrzny
Składniki
2 duże cukinie
4 jajka
2 cebule
2 ząbki czosnku
pęczek koperku
1,5 szklanki bułki tartej
1/3 szklanki oleju rzepakowego
sól, pieprz
Przygotowanie
W dużej misce wymieszać drobno pokrojony koperek, cebulę, czosnek, obraną ze skóry utartą na grubych okach cukinie (jeśli jest duża to warto większe pestki wyrzucić), doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać bułkę tartą, olej oraz jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy, obsypać z góry bułką tartą i wysmarować olejem, piec w temperaturze 180 stopni przez 80 minut. Pozostawić w zamkniętym piekarniku do przestygnięcia.
Po więcej moich przepisów zapraszam na jemy.ekolokalnie.pl