Wegetariański pasztet z cukinii

30 sierpnia 2012, dodał: ilonar2301
Artykuł zewnętrzny

  • 1 zielona cukinia
  • 1/2 żółtej cukinii
  • 1 duża cebula
  • 2 marchewki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki kaszy manny
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • Vegeta
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Marchewkę oczyszczamy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Cukinię żółtą obieramy, zielonej nie. Obie ścieramy na jarzynówce o grubych oczkach. Cukinię i marchewkę przekładamy do miski. Cebulę siekamy i podduszamy na oleju, dodajemy do warzyw wraz z jajkami, mąką, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Wyrabiamy masę, którą przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 90 minut.

file1346365469