Wątróbka z szarakami

30 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Lubię wątróbkę… najbardziej taką prosto z patelni z dodatkiem ziół… kluski szaraki wpasowały mi się do niej doskonale

Składniki

  • 30 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego, roztartego rozmarynu
  • 2 łyżki mąki
  • po 1/2 łyżeczki soli i papryki mielonej słodkiej
  • kluski szaraki

Opis przygotowania

Wątróbkę oczyścić z żyłek, osuszyć. Mąkę wymieszać z papryką i rozmarynem, obtoczyć wątróbkę. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem, smażyć 3-4 minuty, odwrócić, zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę, dusić pod przykryciem aż cebulka zmięknie, posolić. Na koniec dodać ugotowane kluski, wymieszać – jeśli były już zimne to smażyć aż się zagrzeją. Podałam z duszonymi borówkami.

file1259610127



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz