Wątróbka z szarakami

30 listopada 2009,
dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Lubię wątróbkę… najbardziej taką prosto z patelni z dodatkiem ziół… kluski szaraki wpasowały mi się do niej doskonale

Składniki

  • 30 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego, roztartego rozmarynu
  • 2 łyżki mąki
  • po 1/2 łyżeczki soli i papryki mielonej słodkiej
  • kluski szaraki

Opis przygotowania

Wątróbkę oczyścić z żyłek, osuszyć. Mąkę wymieszać z papryką i  rozmarynem, obtoczyć wątróbkę. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem, smażyć 3-4 minuty, odwrócić, zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę, dusić pod przykryciem aż cebulka zmięknie, posolić. Na koniec dodać ugotowane kluski, wymieszać – jeśli były już zimne to smażyć aż się zagrzeją. Podałam z  duszonymi borówkami.

file1259610127



FORUM - bieżące dyskusje

Kosmetyczne kity
Oj tak, zwłaszcza nie lubię takich tłustych peelingów, które trudno potem zmyć ze skóry...
Socjalizacja psa
Czasem szczekanie to nie oznaka strachu, ale potrzeba zbudowania pozycji siły...
Karaoke na weselu
Oj tak, ja też nie lubię takich sytuacji, ludzie jak sobie popiją, to zachowują...
Narkomania
Ale nic tego nie usprawiedliwia, przecież ogólnie jest wiadomo, jak to działa. Kto raz...