Wątróbka z szarakami

30 listopada 2009, dodał: Pyza
Artykuł zewnętrzny

Lubię wątróbkę… najbardziej taką prosto z patelni z dodatkiem ziół… kluski szaraki wpasowały mi się do niej doskonale

Składniki

  • 30 dkg wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1/2 łyżeczki suszonego, roztartego rozmarynu
  • 2 łyżki mąki
  • po 1/2 łyżeczki soli i papryki mielonej słodkiej
  • kluski szaraki

Opis przygotowania

Wątróbkę oczyścić z żyłek, osuszyć. Mąkę wymieszać z papryką i  rozmarynem, obtoczyć wątróbkę. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem, smażyć 3-4 minuty, odwrócić, zmniejszyć ogień, dodać pokrojoną w pół plasterki cebulę, dusić pod przykryciem aż cebulka zmięknie, posolić. Na koniec dodać ugotowane kluski, wymieszać – jeśli były już zimne to smażyć aż się zagrzeją. Podałam z  duszonymi borówkami.

file1259610127



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...