Wątróbka z jabłkiem i majerankiem

24 lutego 2011, dodał: lucynako
Artykuł zewnętrzny

Smaczne, szybkie i tanie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe:)

składniki:

1/2 kg.wątróbki z drobiu,

2 jabłka,

2 łyżki mąki,

2 -3 łyżki oleju,

1 cebula,

1 łyżeczka majeranku,

piperz i sól do smaku.

Przygotowanie: wątróbkę umyć,odsączyć i obrać z błon.Pokroić na mniejsze kawalki,wsypać mąkę,wymieszać.Jabłka obrać,przekroić na pół,usunąć środek z nasionami,potem pokroić na ósemki a następnie w plasterki i oprószyć majerankiem.Cebulę obrać,przekroić na pół i pokroić w cienkie półkrążki.Na większej patelni rozgrzać olej,włożyć wątróbkę,obsmażyć z obu stron,dodać cebulę,ułożyć jabłka i wszystko razem smażyć aż wątróbka będzie gotowa.Doprawić solą i pieprzem.

file1298544925



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Wątróbka z jabłkiem i majerankiem

  1. avatar brysia pisze:

    Chyba sprobuję zrobic, wygląda samakowicie

Dodaj komentarz